Staycation - Hotel Haven

April 15, 2019

Staycation-sana lienee nykyään jo aika tuttu monelle, ja vaikka sanalle ei suomen kielessä olekaan vielä vastinetta, pidän siitä siksi, että se on varsin kuvaava. Jokunen viikko sitten pääsimme nautiskelemaan juuri tällaisesta minibreikistä Helsingin ydinkeskustaan, Hotel Havenin idylliseen miljööseen. 

Breikkiä oltiin ehditty odotella jo viikkoja ennen h-hetkeä ja illan suunnitelmat olivat jo selvillä reippaasti ennen hotellille pääsyä. Emme tienneet etukäteen huoneesta mitään, joten yllätys oli varsin mieluisa avatessamme ovet tilavaan ja upeaan huoneeseen, jonka huikea huonekorkeus oli tilaa vahvasti määrittävä seikka ja hurmasi meidät täysin.

Koska olemme varsinainen tehoduo ystäväni kanssa, jätimme tavarat hotellille ja livahdimme heti vielä kaupungille pikaostoksille, tai itse toimin lähinnä personal shopperina Karkille, joka putsasi keskustan liikkeitä kovalla tohinalla läpi. Matkaan tarttui sattumalta niin illan bileasu kuin sukkahousuja ja alusvaatteitakin, ja toki haimme vielä ostostelun jälkeen huoneeseen pientä naposteltavaa. Hotellilta muistettiin meitä shampanjalapullolla sekä herkullisilla suklaakonvehdeilla, joten herkkupuolesta ei tarvinnut huolehtia sen ihmeemmin. 

Olemme jonkun verran yöpyneet erinäisissä lokaatioissa Karkin kanssa ja meille onkin muodostunut tämän myötä varsin saumattomasti toimiva rytmi, jolla asioita suoritetaan; aikataluista ei koskaan tarvitse huolehtia tai kinastella, homma rullaa kuin vanhalla avioparilla konsanaan. Olemme myös viime aikoina huomanneet yhden yön mittaisten minibreikkien olevan mitä mainioin tapa nauttia ystävien seurasta kiireettä, ilman että kenenkään tarvitsee huolehtia kotiväen tarpeista tai oman kodin siivoamisesta alkuillan jälkeen. Siksi hotellihuone hyvässä seurassa maksaa itsensä niin sanotusti takaisin, sillä taksi Helsingin keskustan iltariennoista kotiin asti maksaa suurinpiirtein saman verran kuin huoneen puolikas, ja sitäpaitsi kaupan päälle pääsee livahtamaan tanssin pyörteiden päälle putipuhtaisiin hotellilakanoihin ja suoraan valmiiseen herkkupöytään seuraavana aamuna, ihailemaan runsaiden verhojen kehystämistä ikkunoista Kauppatorin hulinaa. Ja kyllä hotelleissa vaan on erityistaikaaa omaan kotiin verrattuna! 

Illan ainoa jännitysmomentti koettiin heti huoneeseen saavuttuamme kun huomasimme unohtaneemme pikku kaiuttimen kotiin, koska ilman musiikkia ja tyttöjeniltoja varta vasten koottuja hittilistoja ei tunnelma tietystikään  ole täysi kymppi. Hetken tuskailtuamme keksin kuitenkin soittaa respaan viimeisenä epätoivoisena vetona, ja kas, sieltähän meille heti järjestyikin lainaan kaiutin ja iltamme oli pelastettu. Palvelu Havenissa oli myös kautta linjan aidosti ystävällistä ja avuliasta. 


Nostan kyseisen reissun avainsanoiksi puhtaankarhean, valkoisen aamutakin virkistävän suihkun jälkeen, pehmeät tohvelit, hyvän musiikin, ihanan seuran ja kattavan sekä suupielet hymyyn nostattavan aamupalapöydän antimet. Näistä oli meidän reissumme tehty.

Staycation Havenissa oli siis ihan joka tavalla onnistunut - jos et vielä ole testannut kyseistä helmeä Helsingin ydinkeskustassa, suosittelen buukkaamaan oman mini - tai miksen vähän pidemmänkin staycationin sinne välittömästi! 

Majoitus saatu näkyvyyttä vastaan.

Kuvat: Karoliina Jääskeläinen, Valoon

ENG | We had the most amazing mini vacay in Helsinki with a dear friend of mine staying at the most gorgeous Hotel Haven. Everything was 5/5 about our staycation starting from the location of the hotel right in the center of Helsinki to the genuinely friendly service we got. And don't even get me started with the room - the pictures Karoliina took speak for themselves, it was so beautiful! 

I absolutely recommend you check Hotel Haven out if you ever get the chance, you won't regret it. 
Have an amazing week!

In collaboration with Hotel Haven. 

1 comment:

 1. Yes, I am totally agree with you, I am a great fan of your website, Keep writing such amazing post,

  Thanks for sharing.


  Top event management company in jaipur


  Regards

  Sameer

  ReplyDelete