Ehkäise ikääntymisen merkkejä tehokkaammin

April 24, 2019

Hei sinä siellä, sainko huomiosi otsikolla? Oletko ehkä tuskaillut peilin edessä aamuisin ja katsellut nuutunutta naamatauluasi? Juu, niin minäkin, ja kokeillut tuskailun lisäksi varmaan ainakin sataamiljoonaabiljoonaa erilaista voidetta ja kasvojen hoitovimpainta asiaan ratkaisuksi. Fakta on kuitenkin se, että jokainen meistä vanhenee, tykkäsi tai ei, ja ihon kollageenin tuotanto alkaa valitettavasti vedellä viimeisiään siinä kolmenkympin kynnyksellä. Itsehän ohitin tuon rajapyykin jo monta vuotta sitten, ja syksyllä lasiin tulee jo kolkytäseitsemän vuotta, eh.

Nyt olet lukenut jo kokonaisen kappaleen verran mun lätinöitä, enkä ole vieläkään paljastanut sitä, minkä takia luultavimmin klikkasit tätä juttua lukemaan. Odota vielä hetki, niin selitän muutaman asian! Iho reagoi ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin voimakkaasti, ja pahin ulkoisista ärsykkeistä on tietysti auringonvalo. Auringonvalo on iholle tärkeä asia D-vitamiinin tuotannon vuoksi, mutta suositeltu ja iholle turvallinen annos aurinkoa on asiantuntijoiden mukaan ainoastaan kolme parinkymmenen minuutin mittaista pätkää per viikko. Nyt käsi pystyyn kaikki, jotka ovat käristäneet itseään autuaasti moninkertaisen määrän joka kesä lapsuudestaan asti! Tuohon päälle kun laskee vielä etelänlomat, niin soppa on valmis. Vaikka Pohjolan pimeät talvet kompensoivat osaltaan ihomme saamaa UV-säteilyn kokonaismäärää, on aurinko silti useimmiten syypää kasvoillamme näkyviin ennenaikaisiin vanhenemisen merkkeihin.


Maksaläiskät, pisamat, syvät juonteet, rypistynyt dekoltee ja rintojen väli ovat vain muutamia esimerkkejä auringon iholla aikaansaamista vaurioista, ne pahimmat vauriot ilmoittavat itsestään pahanlaatuisina solumuutoksina, eli ihosyöpinä, jotka ovat ikävä kyllä yleistyneet hurjasti. Toki voidaan väitellä kosmetiikan sisältämästä kemikaalikuormasta ja sen vaikutuksesta ihon kokonaiskuntoon- ja terveyteen, mutta jostain kumman syystä ihotautilääkärit silti vannovat päivittäisen aurinkosuojakertoimellisen kasvovoiteen nimeen.

Myös monet meikkipohjat sisältävät nykyään aurinkosuojakertoimen, mutta pulmaksi muodostuu usein se, että tuotetta pitäisi levittää kasvoille tietty määrä, jotta purkin kyljessä ilmoitettu suojakerroin toteutuisi iholla. Myös ihon hikoilu hankaloittaa asiaa, sillä aurinkosuojatuotetta tulisi aina lisätä iholle hikoilun jälkeen, jotta suorakerroin pitäisi kutinsa. Talvella onkin helpompi luottaa aurinkorasvan pitoon iholla, verrattuna nahkeisiin ja hikisiin kesäpäiviin, jolloin pelkkä liikkumisen ajatteleminen saa pikkuhien puskemaan pintaan. Auringon säteet nimittäin läpäisevät pilviverhonkin, ja talven kelmeä aurinkokin tekee iholla tuhojaan.

Olen tänä talvena viimein alkanut käyttämään aurinkorasvaa kasvoillani päivittäin, normaalin päivävoiteen päällä. Käytössäni olevat voiteet ovat ihon mattaiseksi ja pehmoisiksi jättäviä, ja vaihtelen niitä vähän fiiliksen mukaan. Ne eivät tahmaa tai tunnu iholla millään tavalla erilaiselta kuin tavallisetkaan päivävoiteet, joten sen puolesta ei ainakaan kannata sanoa kikalle ei. Aurinkovoiteiden koostumukset ovat nimittäin kehittyneet viime vuosina hurjasti, ja ne imitoivat nykyään koostumuksiltaan tavallisia päivävoiteita.
Alla listattuna pari tämän hetken suosikkiani, sekä myös muutama ihana keinotekoisen päivetyksen iholle loihtiva itseruskettava tuote - koska kaikkihan me silti tahdomme näyttää terveen ruskettuneilta, ilman ihovaurioita, eikö?

ACO Sun Face Fluid spf 50 -voide on koostumukseltaan unelmainen; ei tahmaa, ei jätä ihoa kiiltäväksi, eikä rullaudu meikin alla. Pitää ihon myös täydellisen kosteutettuna koko päivän, aamusta iltaan. Lämmin suositus tälle, korkea aurinkosuojakertoin on fiksu valinta etenkin helposti palavalle iholle.

NIVEA SUN Shine Control spf 30 voide on hieman pienemmällä suojakertoimella varustettu, mainio vaihtoehto ACO:n tuotteelle. Myös tämä tuote sopii hyvin meikin alle, ei tahmaa tai jätä kasvojen ihoa öljyisen oloiseksi. 

NKD SKN Pre-Shower Tan -itseruskettava voide on tämän hetken lempparini tekorusketuksen hankkimiseen: kun pitää tuotetta iholla purkissa suositellun kymmenen minuutin sijaan tunnin tai päällekin, on tuloksena seuraavalle päivälle todella kaunis ja näyttävä väri - ainakin omalla, helposti ruskettuvalla ihollani. Muista rasvailla kropan kuivimmat kohdat tavallisella kosteusvoiteella levityksen yhteydessä, jotta vältyt rumilta laikuilta ja raidoilta. 

Vita Liberata Self Tanning Night Moisture Mask -naamio on suloinen tuttavuus, joka tuntuu iholla todella ylelliseltä. Tuote lupaa myös täpäkkää hoitoa ja sopii myös varttuneemmalle iholle. Jos haluat panostaa laatuun ja saada kasvoille upean päivetyksen, tämä on valintasi!

ACO Sun Kissed Self Tanning Face Cream -itseruskettava päivävoide on mainio peruskumppani arkeen. Voide on todella kevyt ja sen tuoksu miellyttävä, mutta kuivaihoisemman kannattaa valita tämän rinnalle tuju kosteuttava tuote, sillä tällä eivät ainakaan oman ihoni kosteusvarastot ihan täyty - etenkään talven pakkasilla. Tuotteen antama väri on iholla tasainen. 

ST TROPEZ Gradual Tan One Minute -itseruskettava vaahto on nimensä mukaan minuutiksi ennen suihkua levitettävä tuote, jonka itse annan kuitenkin vaikuttaa ainakin puolisen tuntia, jotta saan kivaa sävyä iholle. Vaahto levittyy kuin unelma, eikä jätä rajoja, joten tämä on loistovaihtoehto aralle itseruskettavien tuoteiden käyttäjälle. Väri ei kuitenkaan omalla ihollani ole kovinkaan tumma, koska kyseessä on hiljalleen päivettävä tuote, joten yhdistelen tätä yleensä NKD SKN:n kanssa saadakseni iholle nopeasti kauniin rusketuksen.

Tuotteet pressinäytteitä. 

No comments

Post a Comment