Aamupala ruokaympyrän mukaan

September 16, 2018

Mä haluaisin aloittaa jokaisen postauksen ja viestin mitä kirjoitan sanalla "heippa", se jotenkin istuu mun suuhun hirveän kivasti. Voisin toki joskus yrittää keksiä jotain muutakin... Mutta siis moro, tänään tarjoan teille muutaman herkullisen kuvan ja vinkit iisiin ja terveelliseen aamupalaan, tai mikseivät nämä kaikki annokset menisi myös iltapalasta - tai vaikka hätälounaasta, jos niikseen tulee.

Aamuthan kannattaa tunnetusti aloittaa siten, että kasaa lautaselleen sekä proteiinia, hiilihydraattia että rasvaa, ja mielellään vielä jotain tuoretta tavaraa lisäksi. Näin varmistaa sen, ettei tylsä ja ärsyttävä pikkunälkä pääse yllättämään ennen lounasaikaa. Ihannetilanteessa aamuisin (viikonloput!) on aikaa asetella ruoka lautaselle kauniisti näperrellen, mutta hetki annoksen kuvaamisen jälkeen sössään ainakin itse ruoan iloiseksi sekamelskaksi ja lapioin sen kiireellä kitusiini.

Valitsen yleensä alla olevista ryhmistä tällaisen perusmössön tekotarpeet, joista saa tarpeen mukaan viriteltyä niin tavallisen puuron, smoothien kuin vaikka yön yli jääkaapissa aamuksi valmistuvan tuorepuuronkin. Näissä kuvissa on myös proteiinipannareita, joita jaksan yleensä tehdä noin kerran kuussa, ja aina uunissa. Mun kärsivällisyys ei millään tahdo riittää lättyjen paistoon, joten läiskäisen taikinan aina uunipelille sellaisenaan ja annan homman hoitua uunissa.

Proteiini: raejuusto, maitorahka, proteiinijauhe, munanvalkuainen

Hiilihydraatti: (kaura/ruis/)hiutale, täysjyvämuro, mysli

Rasva: pähkinät, siemenet, maapähkinävoi, kananmuna, avokado

Tuoretavara: Hedelmät, marjat, vihannekset. Ei toki mielin määrin sokeripitoisia hedelmiä, kuten banaania/viinirypäleitä tms.  Tämä satsi kuuluu myös hiilihydraatteihin.

Sitten vaan innolla ruoka-aineita sekoittelemaan ja säveltelemään omia aamiasherkkuja! Ja jos kauniit asetelmat eivät kiinnostele edes viikonlopun kiireettöminä aamuina, ei hätää, kaikki ruoka menee onneksi sekaisin viimeistään masussa, nämä annokset vaan saavat ainakin mun kaltaisen esteetikon nälän kurnimaan kahta kauheammin...

ENG | Back in the day I loved making these pretty bowls, and lately I've gotten into it again. Weekends are the best times for these type of things as the arranging takes a bit more time than just throwing everything on a plate and eating happily away. That's of course what I do the second I lay down my camera, lol! 

I like to add protein, carbohydrates, fat and something fresh to each bowl and I usually have them for brekkie, but they work just as well as a night time snack or even lunch, if you cannot get your hands on a warm dish. 

No comments

Post a Comment