Yö Turussa - Radisson Blu Marina Palace Hotel

August 25, 2018

Viime viikonloppu oli todellinen minibreikki arjesta, pieni irtiotto upeissa puitteissa, jotka minulle ja kahdelle ystävälleni tarjosi ihana Radisson Blu Marina Palace Hotel. Turku on kaunis kaupunki, sen tietää jokainen, mutta etenkin näin kesäisin se on ihan kertakaikkiaan hurmaava! Meitä onnisti, sillä vaikka helteet ovatkin tältä kesältä jo ohitse, oli lauantain ilma kuin morsian, ja siitä saivat nauttia meidän lisäksi ympäri joen vartta reippaasti köpötelleet juoksijatkin. Samalle viikonlopulle sattui myös mielenosoitus liittyen vuoden takaisiin traagisiin tapahtumiin, joten menoa ei kaupungin keskustasta puuttunut.

Mennään kuitenkin vielä hetkeksi itse hotellille, ennen keskustaan kirmaamista. Koska olin vieraillut ennenkin Marina Palacessa tyttökavereiden kanssa, osasin odottaa harmonisen sisustuksen lisäksi myös laadukasta palvelua ja ihanan herkullista aamupalaa, ja nämä kaikki kolme kohtaa ruksin yli listaltani myös tällä kertaa.

Saavuimme hotellille iltapäivästä ja odottelimme huonettamme tovin, kuohuvan voimin hotellin terassilla auringosta nauttien, minne meidät ohjasi vastaanoton ystävällinen nuori nainen. Vielä tässä kohtaa emme nimittäin olleet tietoisia huoneesta sen tarkemmin, mutta voi pojat, kyllä meinasi mennä kuppi nurin meillä kaikilla kolmella, kun kurkkasimme varovasti sisään kauniiseen sviittiimme. Huone oli kaksiosainen; toisella puolella oli tyylikäs olohuonemainen tila sohvineen ja toista puolta hallitsi suuri katossänky. Keskellä huonetta sijaitsi sauna suihkuineen, mutta ikäväksemme emme millään ehtineet saunaan asti, vaikka se ajatuksen tasolla kovasti houkuttelikin.
Huone kylpi valossa, sillä ikkunaa oli monella seinällä ja jokinäkymä auringon kimaltaessa veden pinnasta oli upea. Piipahdimme jokirannassa myöhäisellä lounaalla Pinellassa, missä ystävät pupelsivat suihinsa lohisalaatit ja minä hampparin. Ateria sujui muuten varsin mallikkaasti, jos unohdamme terassin viereen ilmeisesti virkatehtävissä olleen hepan jättämän suurikokoisen terveisen, joka hieman laimensi aromillaan lounaan herkullisuutta. Olisimme toki voineet siirtyä terassilta kauemmas terveisestä, mutta ilman suosiessa emme millään malttaneet, joten kestimme hajuhaitan kuin naiset konsanaan.

Nopean kaupunkipyrähdyksen päälle kirmasimme kohti ihanaa huonettamme, missä meitä odotti jokaisen tyttöjenillan paras osuus: yhdessä laittautuminen. Mitä onnistunut tyttöjenilta sitten oikein pitää sisällään? No ainakin naurua, sellaisia holtittomia remakoita oikeastaan, salaisuuksien vaihtoa, meikkaamista, tukan laittoa ja joskus jopa muutaman kyyneleenkin, jos oikein aran aiheen ääreen satutaan. Myös juhlajuomaa ja jotain pientä naposteltavaa, sekä naisille niin tyypillisen vaatteidenvalintarumban, joka on oikeastaan aika kiva pikku ohjelmanumero sekin, kun homman hoitaa kavereiden kanssa yhdessä. Ja kai vähän sitä kiljahteluakin, pakko myöntää, hehe!

Puunattuamme itsemme kauttaaltaan kiiltäviksi ja hohtaviksi, oli aika siirtyä korot kopisten kohti Turun yötä ja suuntasimme - kuten viime reissullakin - suoraan kohti Aaltoa, jota suosittelen ainakin itse lämpimästi juhlapaikaksi, jos liikutte Turun seudulla. Aalto on jotenkin etäisesti Ruotsinlaivaa sisustukseltaan muistuttava klubi (älkää liikaa pelästykö!), jossa on mun mielestä ollut erittäin toimiva musapuoli, joka on ääritärkeä seikka tanssimista ajatellen. DJ ei pettänyt tälläkään kertaa, mitä nyt vähän loppuillasta innostui liikaa makuumme instrumentaaliteknoa soittelemaan...

Tuossa kohtaa katsastimme kellon mimmien kanssa ja päätimme että oli aika tuhkimoiden palata kammariinsa, ja vertauskuvallisesti saimmekin kipitellä hotellille kesäsateessa. Meikkien pesu, tukka yönutturalle ja petiin. Sunnuntai-aamu koitti Turussa pilvisenä ja sateisena, mutta se ei meitä haitannut, sillä suuntana oli Marina Palacen spontaania kuolaamista aiheuttava aamiainen, johon en pettynyt tälläkään kertaa.

Kasasimme lautaset täyteen herkkuja ja nautimme ihanista omeleteista, johon sai toki valita ihan itse toivomansa täytteet. Mun hotellilemppari on muuten jo vuosia ollut Nutella, jota levittelen joko croisanttien päälle tai syön ihan sellaisenaan - ja sitäkin oli! Herkkupuolikin toimi; Nutellan lisäksi kasasin lautaselleni keksejä ja vaahtokarkkeja, ja join urheasti myös kupposen kahviakin, vaikka se ei yleensä kuulukaan aamiasrepertuaariini dagen efterinä. P.S. Hotellilta löytyy myös erittäin hyvin varusteltu sali, jonne en myöskään saunan lailla tällä reissulla ehtinyt, edellisellä kerralla kylläkin.

Jos kysyisitte arvosanaa viime viikonlopun reissulle, antaisin suoralta kädeltä täydet pisteet. Ja niin kuulemma ystävätkin, mitään ei jäänyt puuttumaan ja erityisen lämpimästi muistelimme kotimatkalla asiakaspalvelun laatua, joka jäi mieleeni myös edelliseltä Turun reissulta samaan hotelliin.

Kiitän siis mitä lämpimimmin Radisson Blu Marina Palacen osaavaa ja ystävällistä henkilökuntaa ihanasta yöstä, tulemme ehdottomasti takaisin!

Majoitus hotellissa saatu näkyvyyttä vastaan. 

ENG | I spent a night in Turku last weekend with my girls and we had an absolute blast. Our suite in Radisson Blu Marina Palace Hotel totally blew our minds and the staff was super kind and professional. Our every need was met, and this was also the case the previous time I was staying at the same hotel. 

So if you're looking for a place to stay in Turku, I'm strongly recommending Marina Palace! Also, their brekkie is amazeballs, prob one of the best I've had in Finland. Loved their pick and choose -omelette after a long night of dancing with my girls. 

No comments

Post a Comment