Päivässä golfariksi

July 24, 2018

Onnistuuko se? No tottahan toki! Mutta ennen kuin kerron miten, palataan toviksi ajassa hieman taaksepäin, noin vuoteen 2009. Vuonna 2009 olin vielä tosi vakaasti sitä mieltä, että vihaan golfia, enkä koskaan, siis koskaan, tule harrastamaan sitä, tai edes kokeilemaan sitä. Sivunoottina kerron myös halveksuneeni syvästi ihmisiä jotka käyttivät lippiksiä, ja olivat olevinaan niin sporttisia että... Tälle naureskelen ehkä nykyään kaikista makeiten, sillä mun päästä löytyy nykyään lippis lähes joka päivä!

Tähän mennessä on siis selvinnyt sekä se että olen nuorempana ollut mielipiteiltäni aika mustavalkoista sorttia, kuin myös se, että olosuhteet golfin aloittamiselle eivät vielä vajaa vuosikymmen sitten olleet kovinkaan otolliset kohdallani. Paljon on tapahtunut ja vettä niin sanotusti virrannut ja saatuani ensikosketukseni golfiin kesällä 2012 rangella Kotkassa, saatoin jopa innostua lajista ihan pikkuruisen. Mutta esikoisen synnyttyä tuolloin loppuvuodesta ja kuopuksen pian sen perään ajatus lajin kokeilusta unohtui vuosiksi, kunnes tämän kesän alussa golf tuntui yhtä aikaa sekä tosi mielenkiintoiselta että ajankohtaiselta asialta - siis tuumasta toimeen.


Puttaushommissa! Kurssin opettajan, Antti Vaalaksen tyylinäyte.


Me nykyihmiset kun ollaan kaikki sen verran kiireisiä ja tärkeitä että sitä kuuluisaa luppoaikaa ei ihan hirveästi kenelläkään tunnu olevan, on ajan hengen mukaista ja varsin näppärää, että golfariksikin voi ryhtyä vain yhdessä päivässä. GoGolfin Päivässä golfariksi -kurssi tarjoaa lajista kiinnostuneille mahdollisuuden vihkiytyä tämän pallopelin saloihin asialleen omistautuneen ammattilaisen johdolla, ja neljä tuntia kestävällä peruskurssilla käydään lajin perusteet läpi kattavasti, käytännönläheisesti, rennosti ja mikä itselleni tärkeintä, huumoria unohtamatta.

Käymäni kurssin veti pitkän linjan golf-pro Antti Vaalas, josta paistoi vuosien kokemuksien lisäksi läpi myös rento fiilis, ja aito palo lajin ilosanoman jakamiseen meille aloittelijoille. Säännöt ja etiketti soljuivat kevyesti mukaan käytäntöä painottaneeseen opetukseen, sillä golfin - kuten niin monen muunkin lajin - oppii lopulta vain pelaamalla.


Asia on todella vakava!

Olen nyt siis uunituoreen green cardin omistaja, mutta tutustuminen peliin on aivan alkutekijöissään. Ajattelinkin hyödyntää nämä upeat, meitä suomalaisia koko kesän hellineet helteet viettämällä loppukesästä aikaani sekä rangella että ihka oikealla kentälläkin, taitojani hioen. Ihan rehellisesti sanottuna ajatus kokonaisen golf-kierroksen pelaamisesta puskee pienen hien otsalleni, sillä kurssin päätteeksi pelatuista kahdesta reiästä ensimmäinen sujui varsin mallikkaasti, kun taas toinen meni täysin metsään - ihan kirjaimellisesti! Golf on kuulemma myös loistavaa vihanhallintaa sitä tarvitseville, ja itse salamannopeasti nollasta sataan kiihtyvänä henkilönä sain huomata tämän heti eilen kurssilla; omaa harmitustaan huonosti menneen lyönnin jälkeen on tosi hankala hallita, etenkin jos saattuu laillani olemaan tyyppiä joka haluaisi olla kaikessa uudessakin heti tosi hyvä... 

Kaiken kaikkiaan Kurkin kauniilla kentällä järjestetystä kurssista jäi tosi positiivinen fiilis, kelien lisäksi kanssaoppilaat sekä opettaja olivat mainioita ja koen saaneeni tarvittavat perustiedot tulevaa varten. Loppu onkin sitten täysin kiinni itsestäni ja siitä, kuinka paljon haluan ja pystyn laittamaan aikaani kiinni golfin treenaamiseen, tämä lajihan on tunnetusti yksi pahimmista (vai parhaista?) aikasyöpöistä!

Tekstin pohjalta varmaan jo tulikin selväksi, että voin suosittaa tätä neljän tunnin peruskurssia tosi lämpimästi ihan jokaiselle, jota golfin pariin pääsy kutkuttelee. Kurssi ei vaadi minkäänlaista taustaa tai tietämystä lajista, joten kynnys osallistua on todella matala. Ennen kurssille menoa on hyvä lukaista läpi GoGolfin sivuilta löytyvät materiaalipaketit, jotta lajin perussanasto ja säännöt ovat edes etäisesti tutut. Mukaan kurssille ei tarvitse kuin sään mukaisen vaatetuksen, juomapullon ja hyvän mielen, sillä talon puolesta on mietitty kaikki muu pelivälineistä lähtien.

Lämmin kiitos siis GoGolfille ja Kurk Golf:lle muikeasta päivän puolikkaasta, kyllä mulla nyt riittää sulateltavaa loppukesäksi!


Postaus toteutettu yhteistyössä GoGolf.fi:n kanssa. 

ENG | I am now the proud owner of a green card - the only thing left to do is to learn how to play like a true pro, lol... 

No comments

Post a Comment