Kuorintavoiteet joka iholle

February 8, 2018

Mä olen suuri kuorintojen sekä naamioiden ystävä, ja pyrinkin kuorimaan vartaloni vähintään muutamasti viikossa. Kasvojen ihoa en etenkään näin talvella kuori kuin ehkä kerran viikkoon, ettei nahka menisi aivan kuivakan rapeaksi. Kuten kaikessa muussakin ihonhoidossa, kuorintavoidekin kannattaa valita omalle iholle sopivaksi; kuivalle iholle kosteuttavaa ja niin eespäin.Mä olen viime aikoina ihastunut erityisesti öljypohjaisiin kuorintoihin, siitä syystä etten yksinkertaisesti jaksa rasvailla ihoani joka suihkun jälkeen. Paljon treenaavat varmasti tietävät tämän pulman, suihkuun on mentävä hikisenä, mutta talvi-iho kaipaa jatkuvaa kosteutusta, jota vesi iholta vie. Öljypohjainen kuorinta on siis ratkaisuni, koska käsittelyn jälkeen iho on suloisista suloisin, pehmoinen ja kosteutettu, eikä erillistä rasvaamista enää tarvita. Toki jos ihosi sattuu olemaan sitä ihan rutikuivinta sorttia, voit toki vielä pyöräyttää iholle kevyen kosteusvoiteen suihkun ja öljykuorinnan päälle.

Testaamistani neljästä kuorinnasta jokainen on omalla tavallaan ihana, mutta näin talvella testin kaksi öljypohjaista kuorintaa ovat ylitse muiden.
1 | Kotimaisen Flow Kosmetiikan Himalajansuolakuorinnat ovat jo tietyn piirin legenda: puhtaat raaka-aineet, kotimainen  sekä eettinen brändi sulattavat kriittisenkin testaajan sydämen, ja viimeistään tuotteen unelmainen tuoksu tekee sen! Vinkki: älä käytä öljypohjaista kuorintaa ennen itseruskettavan voiteen levitystä, sillä se ei tartu niin tehokkaasti liian kosteutetulle iholle.

2 | Niin ikään samaan eettiseen kategoriaan sujahtaa tanskalaisen Urtekramin Brown Sugar -öljykuorinta. Tämäkin jättää ihon pehmoiseksi eikä vaadi ainakaan omalle iholleni enää erillistä rasvausta. Pikku miinuksen tuote saa aika ärtsäkästä tuoksusta, joka ei ole ehkä se ihan omin juttuni.

3 | Islannin ihme, MJÚK, ihastuttaa suloisen raikkaalla tuoksullaan ja on ihana levittää iholle. Yrteistä, mineraaleista ja tarkoin valikoiduista eteerisistä öljyistä voimansa saava kuorinta jättää ihon raikkaan pehmoiseksi, mutta kuivaihoisimmat tarvinnevat vielä kosteusvoiteen iholleen tämän käytön jälkeen.

4 | The Body Shopin kuorinnat ovat varmasti monelle tuttuja, ja tämäkään kausiherkku ei petä; herkullisen klassikkodrinkin tuoksu on huumaavan kesäinen ja kuorintatulos priimaa.

Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita? Kuoritteko te ihoanne?

Tuotteet saatu testiin blogin kautta. 

ENG | I've been exfoliating my skin more than once a week as long as I can remember and have been testing a few lovely exfoliating creams lately. My absolute favorite from this group was the local one by Flow kosmetiikka, as it's both very effective and as an oil-based product leaves your skin super soft. So no need to apply a moisturiser arterwards! 

2 comments:

  1. Mä kuorin ennen ahkerastikin 1-2 viikossa, mutta kuivaharjaukseen siirryttyä olen huomannut, etten tarvi tällaisia kuorintoja enää lainkaan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuivaharjaus kuulostaa teoriassa ihanalta ja varmasti toimiikin, mutta kun apuva ei jaksa! :D Mä vielä pyrin 1-2 kertaa viikkoon imukuppaamaan ihon öljyjen kanssa (hyvää lihashuoltoa myös treenin päälle!), niin ei enää jaksa lisätä uusia rutiineja, haha... :'D

      Delete