2017 - the good and the bad

December 15, 2017

Heippa - täällä taas! Joulukuu tuntuu vilistävän ohi kohti nurkan takana jo häämöttävää joulua, ja mun jouluvalmistelut ovat vaiheessa nollaplus. Tämä tarkoittaa sitä, että joulukoristeet ollaan kyllä jo saatu leviteltyä kotiin viime viikonloppuna, mutta että yhtään lahjaa en ole vielä hankkinut ja korttien lähettämistä en edes harkitse. Viime vuosina kortteihin tarkoitetut rahat olen laittanut johonkin hyväntekeväisyyteen, mitä nyt kaukana asuvalle isomummilleni olen jonkun kuvan likoista lähettänyt tervehdykseksi.

Odotan joulun lisäksi jo vuoden vaihdetta innolla, jopa kuumeisesti; on ihanaa aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä, ja mulla onkin jo jotain suunnitelmia vuoden alkuun viritteillä. Tarkoitus on edelleen panostaa satasella tai oikeastaan tuhannella omaan hyvinvointiin, sillä se säteilee sitten kirkasta valoa kaikkialle ympäristööni ja vaikuttaa nousujohteisesti ihan kaikkeen mitä mä teen. Ruuhkavuosiarki ajaa välillä ihmise ylitse niin että luut kuvainnollisesti rutisevat, mutta sitä samaa rallia, riitaa ja eripuraa se on käsittääkseni ihan joka huushollissa, joten sen murehtimiseen en niin jaksa aikaani laittaa, vaan pyrin aktiivisesti miettimään millä omilla valinnoillani pystyisin minimoimaan tämän.


Olen tullut kerta toisensa jälkeen siihen tulokseen, että hyvän elämän rakennuspalikat ovat monesti tylsiä ja kertakaikkisen glamourittomia, mutta sitäkin tarpeellisempia: tarpeellinen määrä unta, tasapainoinen ruokavalio sekä urheilu ovat avaimet omaan ja sitä kautta myös läheisteni hyvinvointiin. Uneen vasta opettelen panostamaan, sillä se on itselläni ollut aina se, mistä nipistetään, vaikka yleensä nipistäminen kostautuu tovin päästä. Ruokapuolen kanssa olen kamppaillut lähes koko aikuiselämäni ajan, mutta tämän vuoden aikana tunnen päässeeni lähemmäksi ihan aikuisten oikeaa balanssia kuin koskaan ennen. Olen myös ymmärtänyt, että lähes jokainen nainen tuntuu taistelevan syömisensä kanssa tavalla tai toisella ja opetellut pitämään itsestäni vieläkin enemmän tämän kokoisena.

Tästä huolimatta harkitsen vakavasti ammattilaisen vinkkeihin nojaamista vuoden alusta alkaen, sillä oma tietoni ja aikani ei riitä ravinnon makropuolen säätämiseen ja rasvanpolton sekä samanaikasen lihasmassan kasvattamisen tai edes ylläpidon koordinointiin. Olen huhkinut salilla kolmesta neljään kertaan viikossa joka hetkestä nauttien ja tutustunut myös uuteen lajiin, crosstrainingiin, joka tuntui heti omalta jutulta. 2017 oli myös se vuosi, kun urkka astui takaisin elämääni jäädäkseen ja vei totaalisesti sydämeni, pitkä treenitauko vatsaleikkausta ennen ja jälkeen söi motivaatiota, ja vasta nyt lasken ihan todella taas itseni treenaajien joukkoon. Sali ja treenaaminen on pitänyt mut järjissäni tiukan arjen paineiden keskellä, sillä punttiksella en keskity mihinkään muuhun kuin tekemiseen. Treenien välistä jättäminen ei tulisi edes mieleen, niin hyvän olon kannan joka kerta mukanani jumpalta kotiin, ettei sellaista oikein muulla tekemisellä saa!
Olen oppinut itsestäni paljon uutta vuoden aikana, ja vaikka kaikki oppimani asiat eivät olekaan olleet positiivisia, niistä negatiivisistakin on jäänyt jotakin käteen ja mielen perukoille muhimaan. Syvää kiitollisuutta tunnen edelleen elämässäni olevista ihmisistä; omasta perheestä, vanhemmistani, veljestäni, ystävistäni ja myös uusista tuttavuuksista, joista on vielä aikuisiällä tullut ystäviä.

Ihan kuin vahingossa tästä ihan kepeästi alkaneesta postauksesta tulikin näemmä jonkin sorttinen pintapuolinen yhteenveto vuodestani, mutta mitäpä siitä, joskus käy näin, heh. Onneksi sentään kuvitus on ihan puhdasta hömppää, asukuvissa jälleen rento asu ja lempparihattuni, jonka löysin joskus Lindexin alesta. Mäkin haksahdin aikoinaan siihen joka bloggaajaa riivanneeseen lerppalierihattu-trendiin, vain huomatakseni myöhemmin että a) malli ei sovi mulle b) lerppalierinen hattu ei ole yhtään tyyliäni. Tämä skarpilla nahkalierillä koristettu villayksilö on täydellisesti mua; skarppi ja klassinen!
JEANS | SECONDHAND
TURTLE NECK | H&M
HAT | LINDEX
HEELS | ZARA
JACKET | EBAY 


Millainen fiilis teillä on päättyvästä vuodesta? Oliko 2017 hyvä, huono vai jotain siltä väliltä?

ENG | I was planning to write something light and nonchalant but ended up spilling my guts here. I started to think about 2017 and what it had given me and although it wasn't the best year, I still have so much to be thankful for. This year is the year I finally got addicted to fitness after long breaks in working out before and after I had a big surgery on my stomach in 2016. Fitness has been my lifeline this year since spring and kept me sane through some insanely hectic months. I also plan to prioritize sleep a lot more than before in 2018, because it's the key to all wellbeing. It's funny how sometimes making "lists" like these really helps one see the forest for the trees, especially when I wasn't even aiming for a recap of my 2017, ha! 

Anyway, these pics were taken a while back in October I think and I really dig the casual look with my fave hat. How about u?

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Sun kommentti hävisi bittiavaruuteen jostain kumman syystä, mutta kiitos muru kauniista sanoista! Tiedä siitä auringosta, ehkä tuun vaan hyvälle mielelle kun näen sut. ;) Parempaa vuotta meille molemmille, eiks vaan ja kiva nähdä pian! <3

    ReplyDelete